//-->

Bu Pencereyi Kapat

Zihni Küçümen

Zihni Küçümen (d. 16 Şubat 1929, İstanbul - ö. 26 Haziran 1996) Tiyatro sanatçısı, yönetmen, çevirmen ve yazar.

1975 yılında Milliyet Sanat Dergisi deneme yarışmasında birinciDevlet Tiyatrosunda ve Dostlar Tiyatrosu Oya Küçümen'in babasıdır. olan Zihni Küçümen, iyi bir oyuncu olmanın yanısıra, başarılı bir çevirmen ve yazardı. gibi topluluklarda rol aldı, bir film senaryosu yazdı ve 13 filmde oynadı. Kendisi gibi sanatçı olan

Kendisiyle uzun yıllar yakın arkadaş olan Hakkı Devrim, Radikal Gazetesindeki köşesi Cihannüma'daki yazılarını, zaman zaman Zihni Küçümen'e hitaben yazmaktadır.

Eserleri :

  • Burnumu Keser misiniz? - 1992 (film senaryosu)
  • Sığıntılar, Slawomir Mrozek, (çeviri) Can Yayınları, 1995
  • Si Minör Ortaköy, Zihni Küçümen, Remzi Kitabevi ,1993

Rol aldığı bazı oyunlar :

  • Galileo Galilei
  • Abdülcambaz
  • Asiye Nasıl Kurtulur

 

Filmografisi :

  • Perili Köşk - 2000
  • Kurtuluş - 1996
  • Hastane - 1993
  • Av Zamanı - 1988
  • Asılacak Kadın - 1986
  • Kupa Kızı - 1986
  • Gün Doğmadan - 1986
  • Çıplak Vatandaş - 1985
  • Hodja fra Pjort - 1985
  • Namuslu - 1984
  • Yorgun Savaşçı - 1979
  • At Gözlüğü - 1978
  • Naylon Leyla - 1961

 

Bugün 18 ziyaretçi (149 klik) kişi burdaydı!

Categories

  • birresim birresim
    • birresim
    • birresim
  • birresim
  • birresim
  • birresim
  • birresim
  • birresim

www.yazarvesair.tr.gg
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=